VR och AR tar digital marknadsföring till nästa nivå

jul 7, 2023 | Digital marknadsföring

I en värld där teknologiska framsteg som augmented reality (AR) och virtual reality (VR) blir allt mer tillgängliga och sofistikerade, är marknadsföringslandskapet i ständig förändring. AR och VR har gått långt bortom sina ursprungliga användningsområden inom spel och underhållning. Dessa tekniker är nu djupt rotade i den digitala marknadsföringens värld och omvandlar hur företag interagerar med sina kunder. Låt oss utforska den avgörande roll som VR och AR kommer att spela inom digital marknadsföring och hur företag kan dra nytta av dessa teknologier för att öka engagemang, förbättra varumärkesupplevelser och öka försäljningen.

Notering: Till dig med företag som behöver hjälp med webbanalys, SEO, SEM och Webbutveckling. Kontakta oss här så hjälper våra specialister dig att få mer trafik, kunder och starkare varumärke. Starta idag med ett kostnadsfritt rådgivningsmöte

VR och AR inom digital marknadsföring skapar en ökad kundinteraktion:

Har du någonsin spelat ett augmented eller virtuellt reality-spel? Det är som om en helt ny värld öppnar sig precis framför dig! Företag har nu börjat inse potentialen i att inkludera AR- och VR-spel i sina digitala marknadsföringsstrategier. Genom att öka kundinteraktionen med dessa immersiva upplevelser kan företagen skapa djupare band med sin publik och därigenom driva merförsäljning. Dessutom, låt oss vara ärliga, vem älskar inte ett bra spel? Det är en win-win-situation – kunderna har roligt samtidigt som företagen drar nytta av ökat engagemang och ökad varumärkesigenkänning.

Fördelar:

 • Skapar djupare kopplingar med kunder.
 • Ökar engagemang och interaktion.
 • Det bidrar till ökad varumärkesigenkänning.

Nackdelar:

 • Kräver investeringar i utveckling och design av VR/AR-upplevelser.
 • Inte alla målgrupper har tillgång till VR/AR-enheter.

VR och AR skapar unika kundupplevelser inom digital marknadsföring :

Tänk dig att du är i en möbelbutik och funderar på att köpa en soffa. Du är osäker om den kommer att passa perfekt i ditt vardagsrum. Här kommer AR-applikationer till undsättning. Med dessa smarta verktyg kan du sätta virtuella möbler på din faktiska vardagsrumsyta och få en känsla för hur allt kommer att se ut innan du gör köpet. Det är ganska coolt, eller hur? Genom att erbjuda skräddarsydda personliga upplevelser kan företag skapa djupare band med sin publik, öka konverteringar och förbättra kundnöjdheten.

Fördelar:

 • Möjliggör interaktiv produktprovning.
 • Ökar kundens tillfredsställelse och förtroende.
 • Kan leda till minskade returer.

Nackdelar:

 • Kräver utveckling av AR-applikationer.
 • Kan vara mer relevant för vissa branscher än andra.

Med VR och AR kan du skapa interaktiva digitala reklamkampanjer:

VR och AR har förändrat reklamlandskapet. Vi är inte längre begränsade till att stirra passivt på tryckta annonser eller tvingas titta på tråkiga reklamfilmer. Tack vare VR och AR kan vi nu uppleva en helt ny dimension av reklam. Interaktiva reklamkampanjer ger marknadsförare utrymme att vara kreativa. Genom att använda immersiva 360-graders videor, spelifierat AR-upplevelser och virtuella utställningslokaler kan kunder aktivt delta i varumärkets reklamkampanjer. Detta genererar värdefull användardata och en djupare emotionell koppling med målgruppen.

Fördelar:

 • Skapar engagemang och delaktighet.
 • Genererar användardata och insikter.
 • Ökar varumärkeslojaliteten.

Nackdelar:

 • Kräver kreativt tänkande och investeringar i VR/AR-innehåll.
 • Inte alla målgrupper har tillgång till VR/AR-enheter.

Med VR och AR kan du öka din försäljning online!

Möjligheten att få en virtuell ”känsla” för en produkt innan man köper den överbryggar klyftan mellan online- och offline-shopping. Med tekniker som AR-filter och VR-miljöer får e-handelsförsäljningen en betydande skjuts. Kunden kan nu visualisera produkter i en 3D-miljö och se sig själv använda det där coola halsbandet eller knasiga hatten. Det är magin med AR-drivna filter. Du kan se hur ett klädesplagg kommer att passa innan du ens klickar på knappen ”lägg i kundvagnen.” Det innebär mycket färre tveksamheter vid köp och färre returer.

Fördelar:

 • Ökar försäljningen genom minskad osäkerhet
 • Ger kunderna en realistisk uppfattning om produkterna.
 • Skapar en mer tilltalande och underhållande shoppingupplevelse.

Nackdelar:

 • Kräver investeringar i VR/AR-innehåll och plattformar.
 • Kräver kompatibla enheter och teknologi.

Avslutning:

I en tid där den digitala världen ständigt utvecklas, är det avgörande att företag stannar i framkant av teknologiska innovationer. Genom att utnyttja möjligheterna som VR och AR erbjuder kan företag skapa unika och minnesvärda upplevelser för sina kunder, öka varumärkeslojaliteten och driva försäljningen till nya höjder. Så var inte bara åskådare medan andra tar sina företag in i framtiden – ta kontroll över din VR- och AR-teknik. 

AR och VR kommer att vara en viktig strategi för att differentiera sig inom digital marknadsföring 2024. Läs om fler digitala trender att hålla koll på i Digital marknadsföring 2024: 7 trender att hålla koll på!.

Alla kategorier

Liknande artiklar

Boka fri rådgivning!

Boka ett fritt rådgivningsmöte och låt oss guida dig till rätt lösning. Vårt team av experter är här för att besvara dina frågor och skapa en digital strategi som passar dina behov.

Be om en offert!

Klar att ta nästa steg? Be om en offert och låt oss ge dig en anpassad lösning inom digital marknadsföring som möter dina specifika mål och budgetkrav.

Våra paket

Våra paket är skräddarsydda för att möta dina specifika behov och mål. Oavsett om du behöver en ny hemsida, SEO, Google Ads, sociala medier eller andra digitala strategier så har vi ett paket som passar dig.

Vårt löfte:

– Erfarna experter
– Exceptionell kundresa
– Rimliga priser

Våra Garantier:

Vi svarar på supportärenden inom 4 timmar helgfri vardag.

Du får en personlig uppdatering av resultat minst en gång i månaden.

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Google partner

Att vara en Google Partner är ett erkännande av våra framstående prestationer inom digital marknadsföring. Det betyder att vi har uppfyllt Googles höga standarder och bevisat vår förmåga att levererar effektiva resultat till våra kunder. Läs mer på Google.

Kontaktinformation

Telefon: 010-204 20 22
Mejl: hello@growy.se

Arbetstider:

09:00 – 17:00 (Helgfri vardag)

Firmainformation

Go Growy AB
Org. nr: 559258-9898
Integritetspolicy

Digital marknadsföring till ett rimligt pris!

Hos oss blir din digitala marknadsföring både prisvärd och effektiv. Vi skapar inte bara skräddarsydda lösningar som passar din budget, utan också en framgångsrik närvaro online som genererar resultat och tillväxt för ditt företag.

Detta garanterar vi

Trygg support

Vi svarar på supportärenden inom 4 timmar (helgfri vardag).

Alltid uppdaterad

Du får en personlig uppdatering av resultat minst en gång i månaden.

Inga dolda kostnader

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Senaste tekniken

Vi använder alltid de senaste teknikerna inom digital marknadsföring.

Kompetent kontaktperson

Hos oss får du en kontaktperson med minst 5 års specialistkompetens.

Effektiv ROI

Vi hanterar din budget noggrant för att maximera varje investerad krona.

Kunden först, alltid

Vi sätter alltid dina målsättningar överst och anpassar våra egna strategier.

Nöjd-kundgaranti

Är du inte nöjd med första månaden får du pengarna tillbaka (gäller hemsida).