Vad är interna länkar?

mar 30, 2022 | Sökmotoroptimering

I denna artikel tar vi upp vad interna länkar är och vilken påverkan dessa länkar har på din SEO. Du får även reda på vad en ankartext är och hur du kan använda interna länkar för att förbättra din ranking i sökresultatet på Google.

Vad är interna länkar?

Interna länkar går från en webbsida till en annan webbsida inom ramen för webbplatsen. Med interna länkar hjälper du besökaren att navigera sig runt och berättar för sökmotorerna (ex. Google och Bing) vilka webbsidor som är viktiga. Om du har en webbsida som inte har några interna länkar pekade mot sig får sökmotorer och besökare svårt att hitta den.

Interna länkar inom SEO 

Interna länkar är ett vanligt begrepp inom SEO (Sökmotoroptimering). Med interna länkar hjälper du sökmotorernas robotar att navigera sig runt på webbplatsen och läsa av innehållet. Utöver navigering kan du även “berätta” vilket innehåll som är viktigast. Har du exempelvis en webbsida som har många länkar pekade mot sig är det ett tecken (enligt sökmotorerna) att den webbsidan är viktig.

Intern länkstruktur:

Hur du länkar mellan dina webbsidor har alltså en viktig påverkan på din SEO. Det är därför viktigt att du skapar en länkstruktur som påminner om en hierarkisk organisation. Där dina viktigaste webbsidor ligger överst i hierarkin och de mindre viktiga sidorna länkar upp mot toppen. Har du ingen hierarkisk URL-struktur kan du länka från mindre viktiga sidor till viktiga sidor och på så vis berätta för sökmotorerna vilka sidor som är viktigast. Här spelar även din URL-struktur en viktig roll.

I bilden nedan kan du se hur URL-strukturen fördelad i en hierarkisk ordning, där startsidan är viktigast följt av SEO och sedan Onpage (som är en del inom SEO).

URL struktur

Vad är ankartext?

Ankartext är den text du väljer att lägga din länk i. Inom SEO använder du en ankartext för att berätta vad sidan handlar om och vilken sida sökrobotar och användarna landar på vid klick på länken. Nedan ser du en bild som visar hur en ankartext kan se ut:

Interna länkar med ankartext

Notering: Till dig med företag som behöver hjälp med webbanalys, SEO, SEM och Webbutveckling. Kontakta oss här så hjälper våra specialister dig att få mer trafik, kunder och starkare varumärke. Starta idag med ett kostnadsfritt rådgivningsmöte

Alla kategorier

Liknande artiklar

Boka fri rådgivning!

Boka ett fritt rådgivningsmöte och låt oss guida dig till rätt lösning. Vårt team av experter är här för att besvara dina frågor och skapa en digital strategi som passar dina behov.

Be om en offert!

Klar att ta nästa steg? Be om en offert och låt oss ge dig en anpassad lösning inom digital marknadsföring som möter dina specifika mål och budgetkrav.

Våra paket

Våra paket är skräddarsydda för att möta dina specifika behov och mål. Oavsett om du behöver en ny hemsida, SEO, Google Ads, sociala medier eller andra digitala strategier så har vi ett paket som passar dig.

Vårt löfte:

– Erfarna experter
– Exceptionell kundresa
– Rimliga priser

Våra Garantier:

Vi svarar på supportärenden inom 4 timmar helgfri vardag.

Du får en personlig uppdatering av resultat minst en gång i månaden.

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Google partner

Att vara en Google Partner är ett erkännande av våra framstående prestationer inom digital marknadsföring. Det betyder att vi har uppfyllt Googles höga standarder och bevisat vår förmåga att levererar effektiva resultat till våra kunder. Läs mer på Google.

Kontaktinformation

Telefon: 010-204 20 22
Mejl: hello@growy.se

Arbetstider:

09:00 – 17:00 (Helgfri vardag)

Firmainformation

Go Growy AB
Org. nr: 559258-9898
Integritetspolicy

Digital marknadsföring till ett rimligt pris!

Hos oss blir din digitala marknadsföring både prisvärd och effektiv. Vi skapar inte bara skräddarsydda lösningar som passar din budget, utan också en framgångsrik närvaro online som genererar resultat och tillväxt för ditt företag.

Detta garanterar vi

Trygg support

Vi svarar på supportärenden inom 4 timmar (helgfri vardag).

Alltid uppdaterad

Du får en personlig uppdatering av resultat minst en gång i månaden.

Inga dolda kostnader

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Senaste tekniken

Vi använder alltid de senaste teknikerna inom digital marknadsföring.

Kompetent kontaktperson

Hos oss får du en kontaktperson med minst 5 års specialistkompetens.

Effektiv ROI

Vi hanterar din budget noggrant för att maximera varje investerad krona.

Kunden först, alltid

Vi sätter alltid dina målsättningar överst och anpassar våra egna strategier.

Nöjd-kundgaranti

Är du inte nöjd med första månaden får du pengarna tillbaka (gäller hemsida).