Mars 2023: Kärnuppdatering från Google

apr 9, 2023 | Nyheter

Google har släppt en kärnuppdatering, känd som ”March 2023 Broad Core Update” den 15 mars 2023. Denna uppdatering påverkar alla typer av innehåll inom alla regioner och språk. Syftet med uppdateringen är att förbättra hur Googles system bedömer innehåll överlag.

Detta innebär att sidor som tidigare inte belönades tillräckligt kan förvänta sig bättre placeringar i sökresultaten. Det är viktigt att notera att uppdateringen inte riktar sig mot några specifika sidor eller webbplatser.

Vad innebär detta för webbplatsägare?

Denna uppdatering understryker Googles åtagande att erbjuda högkvalitativa och relevanta sökresultat till användarna. Som webbplatsägare är det viktigt att fokusera på att skapa webbsidor med följande egenskaper:

Högkvalitativt innehåll: 

Innehållet på din webbplats måste vara informativt, användbart och relevant för användarna. Det är inte längre tillräckligt att fylla sidor med irrelevant information.

Bra användarupplevelse: 

Webbplatsen bör vara enkel att navigera och användarvänlig. Snabba laddningstider och responsiv design är en viktig faktor.

Google E-E-A-T: 

Expertis, erfarenhet, auktoritet och pålitlighet E-E-A-T är nyckelfaktorer. Det är viktigt att visa din expertis inom ditt område och att bygga förtroende hos användarna. Här kan du läsa mer om Google E-E-A-T.

Förbättrad användarinteraktion: 

Genom att öka användarinteraktionen, som att svara på kommentarer och frågor, kan du stärka ditt förtroende och auktoritet.

Undvik överoptimering: 

Överdriven användning av sökord eller andra “black-hat”-taktiker som strider mot Googles riktlinjer kan vara skadligt. Håll dig inom riktlinjerna. 

Kvalitativa länkar: 

Undvik dåliga och opålitliga länkar. Fokusera på att skapa kvalitetslänkar och förbindelser med andra auktoritära källor.

Skapa kvalitativt innehåll:

För att dra nytta av denna uppdatering bör webbplatsägare fokusera på att erbjuda högkvalitativt innehåll som ger mervärde för användarna. Detta kan inkludera djupgående artiklar, handledning, expertråd och andra resurser som hjälper användarna att lösa deras problem eller få information.

Avslutande ord:

Att bygga och stärka din webbplatsens E-E-A-T är av avgörande betydelse. Det innebär att du bör framhäva din expertis inom ditt område och visa att din webbplats är en auktoritär och pålitlig källa för information.

I en tid då användarnas förtroende och användarupplevelse är centrala för framgång på webben är det viktigt att anpassa sig till dessa riktlinjer för att uppnå och behålla en stark synlighet. Att hålla sig uppdaterad inom “best-practice” är nyckeln till att navigera genom Googles algoritmutveckling och bibehålla god synlighet i sökresultaten.

Alla kategorier

Liknande artiklar

Boka fri rådgivning!

Boka ett fritt rådgivningsmöte och låt oss guida dig till rätt lösning. Vårt team av experter är här för att besvara dina frågor och skapa en digital strategi som passar dina behov.

Be om en offert!

Klar att ta nästa steg? Be om en offert och låt oss ge dig en anpassad lösning inom digital marknadsföring som möter dina specifika mål och budgetkrav.

Våra paket

Våra paket är skräddarsydda för att möta dina specifika behov och mål. Oavsett om du behöver en ny hemsida, SEO, Google Ads, sociala medier eller andra digitala strategier så har vi ett paket som passar dig.

Vårt löfte:

– Erfarna experter
– Exceptionell kundresa
– Rimliga priser

Våra Garantier:

Vi svarar på supportärenden inom 4 timmar helgfri vardag.

Du får en personlig uppdatering av resultat minst en gång i månaden.

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Google partner

Att vara en Google Partner är ett erkännande av våra framstående prestationer inom digital marknadsföring. Det betyder att vi har uppfyllt Googles höga standarder och bevisat vår förmåga att levererar effektiva resultat till våra kunder. Läs mer på Google.

Kontaktinformation

Telefon: 010-204 20 22
Mejl: hello@growy.se

Arbetstider:

09:00 – 17:00 (Helgfri vardag)

Firmainformation

Go Growy AB
Org. nr: 559258-9898
Integritetspolicy

Digital marknadsföring till ett rimligt pris!

Hos oss blir din digitala marknadsföring både prisvärd och effektiv. Vi skapar inte bara skräddarsydda lösningar som passar din budget, utan också en framgångsrik närvaro online som genererar resultat och tillväxt för ditt företag.

Detta garanterar vi

Trygg support

Vi svarar på supportärenden inom 4 timmar (helgfri vardag).

Alltid uppdaterad

Du får en personlig uppdatering av resultat minst en gång i månaden.

Inga dolda kostnader

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Senaste tekniken

Vi använder alltid de senaste teknikerna inom digital marknadsföring.

Kompetent kontaktperson

Hos oss får du en kontaktperson med minst 5 års specialistkompetens.

Effektiv ROI

Vi hanterar din budget noggrant för att maximera varje investerad krona.

Kunden först, alltid

Vi sätter alltid dina målsättningar överst och anpassar våra egna strategier.

Nöjd-kundgaranti

Är du inte nöjd med första månaden får du pengarna tillbaka (gäller hemsida).