Google uppdaterar sina Responsive Search Ads (RSAs)

Google har lanserat nya uppdateringar för tillgångshantering och skapande av Responsive Search Ads (RSAs):

 • Möjligheten att enbart visa en rubrik.
 • Associera upp till tre rubriker och två beskrivningar på kampanjnivå.
 • Implementera automatiserade tillgångar på kontonivå.

Google använder AI-teknik för att förutsäga vilka av ovanstående funktioner som förbättrar din kampanjprestanda och bestämmer den mest lämpliga metoden för din annons.

Internationell SEO

Varför visar Google Ads bara en rubrik?

Denna fråga får vi på Growy oftare och oftare. Google Ads visar endast en rubrik när deras AI tror att detta kan förbättra annonsens prestanda. Detta görs när Google AI-teknik testar olika kombinationer av rubriker och beskrivningar för att identifiera den mest effektiva annonsen för varje sökning.

Det finns flera anledningar till varför Google kan välja att bara visa en rubrik:

 • Optimering för mobila enheter: På mobilskärmar kan utrymmet vara begränsat. Att endast visa en rubrik kan göra annonsen mer lättläst och engagerande för användarna.
 • Bättre anpassning till sökfrågan: Genom att fokusera på en enda rubrik kan Google anpassa annonsens budskap till användarens specifika sökfråga, vilket kan öka annonsens relevans och klickfrekvens.
 • Variationstester: Genom att visa en enda rubrik kan Google testa olika versioner och utvärdera vilken annons som ger bäst resultat. 
 • Förbättrad prestanda: I vissa fall kan en enkel rubrik vara tillräcklig för att locka användare att klicka på annonsen och utföra önskad handling, vilket kan leda till ökad konvertering och effektivare annonsering.

Beslutet att enbart visa en rubrik är en del av Googles strävan att leverera relevanta och engagerande annonser till användarna och samtidigt maximera annonsörens resultat. Det är viktigt för annonsörer att kontinuerligt övervaka och optimera sina annonskampanjer för att dra nytta av de olika funktioner och inställningar som Google Ads erbjuder.

Är denna Google Ads-uppdatering bra?

Att dra nytta av Googles AI för att förutsäga kampanjstrategier har potential att förbättra engagemang och driva prestanda. 

Det innebär dock att mer kontroll överlämnas till Google, något vi på Growy vill poängtera och inte riktigt gillar. Det är viktigt att komma ihåg att AI, även om det är kraftfullt, inte alltid är 100% korrekt, vilket skapar utrymme för fel. Samtidigt är Google ett företag som vill tillfredsställa sina aktieägare och tjäna pengar – något vi användare alltid har i åtanke.

Uppdatering av rubriker

I responsiva sökannonser har vi nu möjlighet att enbart visa en rubrik när det förutspås att denna rubrik kommer att förbättra resultatet. Rubrikerna kan också visas i början av beskrivningen – en funktion som implementerades efter tester som observerades av annonsörer förra året.

Uppdatering på kampanjnivå

Annonsörer kan associera upp till tre rubriker och två beskrivningar på kampanjnivå, med möjligheten att fästa dem på specifika positioner. Dessutom har annonsörer möjlighet att schemalägga start- och slutdatum för dessa tillgångar, vilket kan vara bra för tidskänsliga kampanjer. När rubriker och beskrivningar har lagts till blir de berättigade att visas i varje responsiv sökannons inom kampanjen.

Automatiserade tillgångar på kontonivå

Du kan välja att använda automatiserade tillgångar på kontonivå för att dra nytta av Google AI för att skapa tillgångar som:

 • Dynamiska bilder.
 • Dynamiska webblänkar.
 • Dynamiska punktlistor.
 • Dynamiskt strukturerade rader.

Googles AI-genererade tillgångar kommer att ersätta manuellt skapade tillgångar av samma typ när det förutspås att de förbättrar resultatet. Detta markerar ett skifte från det tidigare tillvägagångssättet där manuellt skapade tillgångar alltid hade företräde framför automatiserade motsvarigheter.

Vill du få tips och trix om hur du arbetar med Google Ads rekommenderar vi: Så ska du annonsera på Google – Google Ads Guide 2024.

Alla kategorier

Liknande artiklar

Boka fri rådgivning!

Boka ett fritt rådgivningsmöte och låt oss guida dig till rätt lösning. Vårt team av experter är här för att besvara dina frågor och skapa en digital strategi som passar dina behov.

Be om en offert!

Klar att ta nästa steg? Be om en offert och låt oss ge dig en anpassad lösning inom digital marknadsföring som möter dina specifika mål och budgetkrav.

Våra paket

Våra paket är skräddarsydda för att möta dina specifika behov och mål. Oavsett om du behöver en ny hemsida, SEO, Google Ads, sociala medier eller andra digitala strategier så har vi ett paket som passar dig.

Vårt löfte:

– Erfarna experter
– Exceptionell kundresa
– Rimliga priser

Våra Garantier:

Vi svarar på supportärenden inom 4 timmar helgfri vardag.

Du får en personlig uppdatering av resultat minst en gång i månaden.

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Google partner

Att vara en Google Partner är ett erkännande av våra framstående prestationer inom digital marknadsföring. Det betyder att vi har uppfyllt Googles höga standarder och bevisat vår förmåga att levererar effektiva resultat till våra kunder. Läs mer på Google.

Kontaktinformation

Telefon: 010-204 20 22
Mejl: hello@growy.se

Arbetstider:

09:00 – 17:00 (Helgfri vardag)

Firmainformation

Go Growy AB
Org. nr: 559258-9898
Integritetspolicy

Digital marknadsföring till ett rimligt pris!

Hos oss blir din digitala marknadsföring både prisvärd och effektiv. Vi skapar inte bara skräddarsydda lösningar som passar din budget, utan också en framgångsrik närvaro online som genererar resultat och tillväxt för ditt företag.

Detta garanterar vi

Trygg support

Vi svarar på supportärenden inom 4 timmar (helgfri vardag).

Alltid uppdaterad

Du får en personlig uppdatering av resultat minst en gång i månaden.

Inga dolda kostnader

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Senaste tekniken

Vi använder alltid de senaste teknikerna inom digital marknadsföring.

Kompetent kontaktperson

Hos oss får du en kontaktperson med minst 5 års specialistkompetens.

Effektiv ROI

Vi hanterar din budget noggrant för att maximera varje investerad krona.

Kunden först, alltid

Vi sätter alltid dina målsättningar överst och anpassar våra egna strategier.

Nöjd-kundgaranti

Är du inte nöjd med första månaden får du pengarna tillbaka (gäller hemsida).