Google offentliggör planer på att uppgradera till “Mobile-First Indexing” Från September 2020

maj 8, 2020 | Nyheter

Google, den ledande sökmotorn, har meddelat en omvälvande förändring som kommer att påverka hur webbplatser indexeras och visas i sökresultaten. Företaget har arbetat med “Mobile-First Indexing” under ett antal år, vilket innebär att de har använt en mobilanpassad Googlebot för att crawla och indexera webbplatser. Nu är det dags för den här ändringen att träda i kraft.

Enligt Googles officiella uttalande, har majoriteten av de webbplatser som visas i sökresultaten anpassats för mobile-first indexing, och redan har 70% av dessa övergått till denna teknik. För att förenkla processen har Google beslutat att övergången till mobile-first indexing kommer att bli obligatorisk för alla webbplatser från och med september 2020. Under tiden kommer Google att fortsätta att migrera webbplatser till mobile-first indexing så snart deras system bedömer att de är redo.

Vad innebär det här i praktiken? När en domän övergår till mobile-first indexing kommer Googlebot att öka sin crawlning av webbplatsen medan de uppdaterar sitt index till webbplatsens mobila version. Beroende på domänen kan denna övergång ta lite tid. Efteråt kommer Google fortfarande att då och då använda den traditionella desktop-boten för crawlning, men det mesta av crawlningen för sökresultaten kommer att utföras med hjälp av den mobila användaragenten.

Webbplatser som vill kontrollera om de har övergått till mobil-First indexing kan göra det på flera sätt. Statusen visas på inställningssidan i Search Console.

Google har också uppmanat webbägare att se till att deras webbplats är redo för mobile-first indexing. De rekommenderar att innehållet som visas är detsamma (inklusive text, bilder, videor, länkar), samt att metadata (titlar och beskrivningar, robots-metataggar) och all strukturerad data är identisk.

I ett försök att främja användarvänliga webbplatser rekommenderar Google responsiv webbdesign för nya webbplatser. De föreslår att man inte använder separata mobila URL:er (ofta kallade ”m-dot”) på grund av de problem och förväxlingar de har sett under åren, både från sökmotorer och användare.

Alla kategorier

Liknande artiklar

Boka fri rådgivning!

Boka ett fritt rådgivningsmöte och låt oss guida dig till rätt lösning. Vårt team av experter är här för att besvara dina frågor och skapa en digital strategi som passar dina behov.

Be om en offert!

Klar att ta nästa steg? Be om en offert och låt oss ge dig en anpassad lösning inom digital marknadsföring som möter dina specifika mål och budgetkrav.

Våra paket

Våra paket är skräddarsydda för att möta dina specifika behov och mål. Oavsett om du behöver en ny hemsida, SEO, Google Ads, sociala medier eller andra digitala strategier så har vi ett paket som passar dig.

Vårt löfte:

– Erfarna experter
– Exceptionell kundresa
– Rimliga priser

Våra Garantier:

Vi svarar på supportärenden inom 4 timmar helgfri vardag.

Du får en personlig uppdatering av resultat minst en gång i månaden.

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Google partner

Att vara en Google Partner är ett erkännande av våra framstående prestationer inom digital marknadsföring. Det betyder att vi har uppfyllt Googles höga standarder och bevisat vår förmåga att levererar effektiva resultat till våra kunder. Läs mer på Google.

Kontaktinformation

Telefon: 010-204 20 22
Mejl: hello@growy.se

Arbetstider:

09:00 – 17:00 (Helgfri vardag)

Firmainformation

Go Growy AB
Org. nr: 559258-9898
Integritetspolicy

Digital marknadsföring till ett rimligt pris!

Hos oss blir din digitala marknadsföring både prisvärd och effektiv. Vi skapar inte bara skräddarsydda lösningar som passar din budget, utan också en framgångsrik närvaro online som genererar resultat och tillväxt för ditt företag.

Detta garanterar vi

Trygg support

Vi svarar på supportärenden inom 4 timmar (helgfri vardag).

Alltid uppdaterad

Du får en personlig uppdatering av resultat minst en gång i månaden.

Inga dolda kostnader

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Senaste tekniken

Vi använder alltid de senaste teknikerna inom digital marknadsföring.

Kompetent kontaktperson

Hos oss får du en kontaktperson med minst 5 års specialistkompetens.

Effektiv ROI

Vi hanterar din budget noggrant för att maximera varje investerad krona.

Kunden först, alltid

Vi sätter alltid dina målsättningar överst och anpassar våra egna strategier.

Nöjd-kundgaranti

Är du inte nöjd med första månaden får du pengarna tillbaka (gäller hemsida).