Google Core Update Mars 2024: Leder till att hundratals webbplatser avindexeras

mar 13, 2024 | Nyheter

Google Core Update Mars 2024 har avindexerat hundratals webbplatser hittills och riktar in sig på AI-genererat spam och prioriterar högkvalitativt och egengenererat innehåll. Googles uppdatering har riktat in sig på lågkvalitativt innehåll och AI-genererat spam. De avindexerade webbplatserna möter stora konsekvenser och förlorar organisk söktrafik och annonsintäkter.

Uppdateringen överensstämmer med en studie av Originality.ai, som fann en hög prevalens av AI-genererat innehåll bland de drabbade webbplatserna.

Hur uppdateringen påverkat trafiken och intäkterna

De konsekvenser som avindexeringen skapat är allvarliga för de drabbade webbplatserna. Enligt en analys av Ian Nuttall stod de 837 avindexerade webbplatserna för över 20,7 miljoner organiska sökbesök per månad före uppdateringen. Den plötsliga trafikförlusten är förödande för de drabbade webbplatserna.

Målet med AI-genererat spam

Resultaten från Nuttalls analys överensstämmer alltså med den nyligen genomförda studien av Originality.ai, som undersökte förekomsten av AI-genererat innehåll bland de avindexerade webbplatserna.

Studien visade att 100% av de drabbade webbplatserna visade tecken på AI-genererat innehåll, varav 50% hade 90-100% av sina inlägg genererade av AI. Dessa resultat tyder på att Googles Mars 2024 Core Update riktat in sig mot webbplatser som förlitar sig tungt på AI-genererat innehåll för att manipulera sökresultaten.

Uppdateringen tyder på att Google omformar söklandskapet 

I takt med att Google Core Update Mars 2024 fortsätter att rullas ut blir uppdateringens påverkan på söklandskapet tydligare.

Den omfattande avindexeringen av webbplatser som engagerar sig i manipulativa metoder, särskilt de som använder AI-genererat innehåll, signalerar en förändring i Googles tillvägagångssätt för att upprätthålla sökkvalitet. När uppdateringen fortskrider måste webbplatser och innehållsskapare anpassa sig till Googles ökade fokus på kvalitet och originalitet. 

Den fulla effekten av Google Core Update Mars 2024 kommer att bli tydligare och tydligare under de kommande veckornas utrullning. Dock antyder de tidiga indikationerna från Nuttalls analys och studien från Originality.ai att Googles ansträngningar att omforma söklandskapet och prioritera högkvalitativt, människogenererat innehåll är på gång.

Alla kategorier

Liknande artiklar

Boka fri rådgivning!

Boka ett fritt rådgivningsmöte och låt oss guida dig till rätt lösning. Vårt team av experter är här för att besvara dina frågor och skapa en digital strategi som passar dina behov.

Be om en offert!

Klar att ta nästa steg? Be om en offert och låt oss ge dig en anpassad lösning inom digital marknadsföring som möter dina specifika mål och budgetkrav.

Våra paket

Våra paket är skräddarsydda för att möta dina specifika behov och mål. Oavsett om du behöver en ny hemsida, SEO, Google Ads, sociala medier eller andra digitala strategier så har vi ett paket som passar dig.

Vårt löfte:

– Erfarna experter
– Exceptionell kundresa
– Rimliga priser

Våra Garantier:

Vi svarar på supportärenden inom 4 timmar helgfri vardag.

Du får en personlig uppdatering av resultat minst en gång i månaden.

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Google partner

Att vara en Google Partner är ett erkännande av våra framstående prestationer inom digital marknadsföring. Det betyder att vi har uppfyllt Googles höga standarder och bevisat vår förmåga att levererar effektiva resultat till våra kunder. Läs mer på Google.

Kontaktinformation

Telefon: 010-204 20 22
Mejl: hello@growy.se

Arbetstider:

09:00 – 17:00 (Helgfri vardag)

Firmainformation

Go Growy AB
Org. nr: 559258-9898
Integritetspolicy

Digital marknadsföring till ett rimligt pris!

Hos oss blir din digitala marknadsföring både prisvärd och effektiv. Vi skapar inte bara skräddarsydda lösningar som passar din budget, utan också en framgångsrik närvaro online som genererar resultat och tillväxt för ditt företag.

Detta garanterar vi

Trygg support

Vi svarar på supportärenden inom 4 timmar (helgfri vardag).

Alltid uppdaterad

Du får en personlig uppdatering av resultat minst en gång i månaden.

Inga dolda kostnader

Du kommer aldrig att överraskas av en räkning du inte förväntade dig.

Senaste tekniken

Vi använder alltid de senaste teknikerna inom digital marknadsföring.

Kompetent kontaktperson

Hos oss får du en kontaktperson med minst 5 års specialistkompetens.

Effektiv ROI

Vi hanterar din budget noggrant för att maximera varje investerad krona.

Kunden först, alltid

Vi sätter alltid dina målsättningar överst och anpassar våra egna strategier.

Nöjd-kundgaranti

Är du inte nöjd med första månaden får du pengarna tillbaka (gäller hemsida).